17 Oktober 2017

Perjalanan Pengajian Sarjana

 الحمد لله والشكر لله


Alhamdulillah...
Tiada ungkapan yang selayaknya melainkan puji-pujian yang selayaknya bagi Allah SWT. Perjalanan menempuh pengajian sarjana ini bukanlah satu cerita baharu. Saat pertama adalah saat mendaftarkan diri di UIA pada sekitar Jun 2009. Namun, takdir Allah menentukan diri ini menempuh semester pertama dengan pengukuhan kemahiran Bahasa Inggeris sebagai syarat kelayakan universiti. Selesai menempuh satu semester tersebut, barulah diteruskan dalam pengajian sebenar  dalam bidang Fiqh dan Usul Fiqh di UIA..

Takdir Allah mengatasi segalanya, tawaran pelantikan tetap sebagai pensyarah politeknik tidak mampu ditolak ketika pengajian di bidang fiqh baru berusia sebulan. Sempat mendapat tugasan assignment daripada pensyarah ketika itu. Pengajian di UIA terpaksa ditamatkan setelah 2 semester ditangguhkan lantaran tuntutan kerja dan sistem pengajian UIA yang tidak mengizinkan pengajian tersebut diteruskan.

Keinginan untuk meneruskan pengajian tidak pernah terpadam. Pertengahan 2012, bertempat di Kolej Yayasan Sabah (KYS), Kota Kinabalu, UTM melalui Pusat Penyelidikan CFIRST telah mengadakan taklimat berkaitan pengajian yang ditawarkan mereka. Walaupun pengajian yang ditawarkan dalam bentuk penyelidikan sepenuh masa, namun diri ini menganggap ia adalah cabaran baru yang perlu dicuba. Lagipun Dr. Arief Salleh dan Dr Farahwahida yang menyampaikan taklimat itu dalam waktu-waktu tertentu datang ke KK untuk melaksanakan penyelidikan dan mengambil peluang menilai draf cadangan penyelidikan bakal-bakal pelajar ketika itu. Akhirnya November 2013, setelah draf cadangan penyelidikan telah dinilai dan dibuat beberapa pengubahsuaian, kami mendaftar masuk ke UTM Skudai.

Bersambung...

7 ulasan:

娛樂城送體驗金 berkata...

個人貸款
原車融資
汽車增貸問題
貸款
汽車貸款1天核貸完成‎
汽機車借款
貸款免費諮詢
銀行原車融資貸款
汽機車貸款

視訊聊天室 berkata...

性交性愛兩性做愛直播
全裸美女寫真集
玩運彩
自拍貼圖
自慰成人影片線上看
自慰視頻影片
炫海娛樂城
六合彩
新的娛樂城

線上免費試看短片a片 berkata...

080視訊聊天室
168大發網
18成人網站
18禁成人影片
21點算牌
3D色情视频
a片
a片下載
a片動畫電影成人影城

a片影片 berkata...

一夜情貼圖片區
任你博娛樂城
信用板
女主播偷吃被抓
女主播自慰影片
女主播抓姦直播
女性高潮
娛樂城
娛樂城代理賺什麼

成人做愛世界 berkata...

免費無碼卡通影片
成人情侶自拍的性愛影片
成人情侶自拍的性愛影片
免費a片卡通線上觀看
成人情侶自拍的性愛影片
情色AV影片
h漫卡通a漫卡通
h漫卡通a漫卡通
免費a片卡通網

成人文學 berkata...

a漫卡通
a漫卡通
視訊裸聊聊天室
做愛圖片
情色視訊聊天室
a漫卡通
日本a片卡通版
無碼dvd無碼av
免費直播視訊交友聊天表演

ashley_ash berkata...

بازی انفجار رایگان

آموزش بازی انفجار

بازی انفجار

تکنیک بازی انفجار

بازی انفجار حضرات

بازی انفجار هات بت

سایت بازی انفجار


بازی انفجار خارجی